Van pensioen overzicht naar pensioen inzicht

Werkgever

Als werknemers weten waar ze financieel aan toe zijn, zowel nu als straks, zitten ze lekkerder in hun vel, zijn ze langer inzetbaar en presteren ze beter.

U voldoet aan uw verplichtingen en uw werknemers worden ook nog beter geïnformeerd over hun persoonlijke pensioenmogelijkheden. Investeren in uw werknemers is niet alleen belangrijk voor uw mensen maar ook goed voor uw bedrijfsresultaat.

Van pensioen overzicht naar pensioen inzicht.

De investering in communicatie levert u een besparing op aan kosten

Onderzoek van het Nibud wijst uit dat elke werknemer met financiële zorgen de werkgever ± € 13.000,- per jaar kost. Deze kosten zitten in administratie(loonbeslag), productiviteitsverlies en ziekteverzuim.

Onafhankelijk onderzoek van het onderzoeksbureau GfK wijst uit dat een gesprek van één uur met een werknemer de waardering over hun pensioen en de mogelijkheden van een cijfer 4 naar een 7 brengen.

Financiële rust zorgt bij uw werknemers voor hogere productiviteit en minder ziekteverzuim. Niet alleen door inzicht bij pensioneren maar ook bij arbeidsongeschiktheid en na overlijden.

Z

Uw HR-afdeling heeft minder werk met het beantwoorden van pensioenvragen.

Door het inzicht in de financiële situatie gaan werknemers eerder pensioneren, wat voor u mogelijkheden biedt om de vacatures passend en vaak voordeliger in te kleden.

SMART Pensioen

Eigenlijk is het heel smart: in een persoonlijk gesprek brengen we de financiële fitheid van uw werknemer in kaart. Maken we met de werknemer een overzicht van het pensioen; we kijken naar het verleden, het heden en natuurlijk ook naar de toekomst. Na dit gesprek weet uw werknemer precies waar hij of zij aan toe is. De werknemer heeft voldoende persoonlijk inzicht en kan samen met u keuzes maken voor de toekomst.

 

Buitendorpstraat 9C
2471 AW Zwammerdam
0172-576897

 

Stationsplein 12
8071 CH Nunspeet
0341-792016